NEO ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ 18-24 ΕΤΩΝ
2. ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ε.Φ.Ε.Τ. - ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η εκπαίδευση αυτή έχει σκοπό την κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των παραγομένων προϊόντων και η προστασία του καταναλωτή. Με την εκπαίδευση υλοποιείται η νομοθετική απαίτηση της ΚΥΑ 487/2000, σύμφωνα με την οποία οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων εξασφαλίζουν την κατάρτιση σχετικά με την υγιεινή των τροφίμων όλων όσων χειρίζονται τρόφιμα στην επιχείρησή τους.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ  

Οι επιχειρήσεις τροφίμων (παραγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς, λιανικού εμπορίου, διάθεσης τροφίμων, μαζικής εστίασης και ζαχαροπλαστικής (εστιατόρια, κέτερινγκ, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ.) και τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, αλλαντοποιίας, παραγωγής γύρου κ.λ.π. έχουν υποχρέωση να εκπαιδεύουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων σύμφωνα με την "επίσημη εκπαίδευση του ΕΦΕΤ σε βασικές αρχές ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων"
 

ΘΕΜΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 

  • Έναρξη-Εισαγωγή
  • Κίνδυνοι τροφίμων - Ασθένειες που προκαλούνται από τα τρόφιμα
  • Υγιεινή του Προσωπικού
  • Καθαρισμός και Απολύμανση
  • Μυοκτονία και Απεντόμωση
  • Ευθύνες και Νομικές Υποχρεώσεις
  • Παραλαβή Ά Υλών και Υλικών Συσκευασίας
  • Αποθήκευση Τροφίμων
  • Προετοιμασία και Επεξεργασία Τροφίμων
  • Στάδια μετά τη Θερμική Επεξεργασία
  • Γενική Επανάληψη - Ερωτήσεις και Συζήτηση
  • Αξιολόγηση Εκπαιδευόμενων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ  

  • Σύγχρονα οπτικοακουστικά μέτρα (Powerpoints, DVD-Video)
  • Case studies

ΔΙΑΡΚΕΙΑ  

20 ώρες (4 ημέρες Χ 5 Διδ. Ώρες / ημέρα)